Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, pyszne Chrusty w trochę innym wydaniu, smakują tak samo, a za to jak wyglądają !
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 126
Gdy tylko mąż przyniesie z ogrodu ten wiosenny rarytas, zawsze zmajstruję coś...
Odsłon: 36
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3993
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 437
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 306
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 126
Gdy tylko mąż przyniesie z ogrodu ten wiosenny rarytas, zawsze zmajstruję coś...
Odsłon: 36
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3993
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 437
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 306
Składniki
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj żółtka, śmietanę i alkohol. Ugnieć ciasto.
Gotowe ciasto rozwałkuj na około 1-2 mm. Na rozwałkowanym placku powycinaj po równo krążki przy użyciu szklanki, literatki i kieliszka, np. 3 wielkości szklanki, 3 literatki, 3 kieliszka i tak do zużycia całej powierzchni.
Każdy krążek niezależnie od wielkości po przecinaj na obrzeżach tak aby powstały mniej więcej równe płatki. Na największy krążek nałóż średni, potem mały i mocno przyciśnij palcem na środku wszystkich złożonych warstw, tak aby w tym miejscu ciasto nam się skleiło.
Gotowe róże układaj na ściereczce.
Smaż na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym smalcu tak aby róże podczas smażenia mogły swobodnie pływać.
Usmażone chrustowe róże posyp cukrem pudrem.
;-D