Do góry

Desery Przepis na:

Chrzan jajeczny

Chrzan jajeczny

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 8

Przepis wart wypróbowania: "Chrzan jajeczny"

Składniki

  • 6 jajek
  • 6 łyżek cukru
  • 4 łyżki octu
  • 6 kopiastych łyżek startego chrza nu (korzenia)
  • łyżka masła
  • natka do dekoracji
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Do rondelka wlej 6 łyżek wody, dodaj cukier i ocet, zagotuj. Gdy cukier się rozpuści, dodaj chrzan, dobrze wymieszaj, zagotuj.

  2. Jajka roztrzep. Wlej do gotującej się masy, cały czas mieszając. Gotuj, mieszając, aż masa zgęstnienie. Pod koniec dodaj łyżkę masła, dokładnie wymieszaj. Ostudź. Chrzan udekoruj natką.

  3. Czas przygotowania: 15 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 0,90 zł.

  4. Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń