Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrzan jajeczny"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Do rondelka wlej 6 łyżek wody, dodaj cukier i ocet, zagotuj. Gdy cukier się rozpuści, dodaj chrzan, dobrze wymieszaj, zagotuj.
Jajka roztrzep. Wlej do gotującej się masy, cały czas mieszając. Gotuj, mieszając, aż masa zgęstnienie. Pod koniec dodaj łyżkę masła, dokładnie wymieszaj. Ostudź. Chrzan udekoruj natką.
Czas przygotowania: 15 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 0,90 zł.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie