Do góry

Dodatki Przepis na:

Chrzan z jajkiem - pasta wielkanocna

Dodatki

Autor: GojaSM

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 386

Dodano: 18.03.2016

Odsłon: 2335

U mnie klasyka Świąt Wielkanocnych. Musi być

Składniki

  • słoiczek chrzanu - 170g
  • 5 jajek - średnich
  • szczypta soli
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • łyżeczka cukru
  • 1 łyżka majonezu (opcjonalnie)
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo (ok 8 min. od zagotowania). Zalewamy zimną wodą, po ostudzeniu obieramy, trzemy na tarce z drobnymi oczkami. Dodajemy do nich chrzan i przyprawiamy do smaku.

    Przed podaniem schłodzić. Jeżeli lubimy ostre potrawy polecam dodać jajko mniej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń