Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciabatta zapiekana z farszem z mielonego mięsa"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 294
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 95
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 467
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 294
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 95
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 467
Składniki
Podstawowe na 8 porcji:
chleb ciabatta (ew. bagietka)
60 dag mielonej karkówki
duże pomidory
Cebulę obierz, posiekaj. Bazylię opłucz, trochę zostaw do dekoracji, a resztę drobno pokrój.
Mięso wymieszaj z cebulą i 2/3 bazylii. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Czosnek przeciśnij przez praskę, utrzyj z masłem.
Zetnij wierzch bochenka, wydrąż go. Środek ciabatty posmaruj masłem czosnkowym i napełnij mięsnym nadzieniem. Piecz 20 minut w temperaturze 200oC.
Pomidory oraz mozzarellę potnij w plasterki. Ułóż na wierzchu bochenka nafaszerowanego mięsem. Skrop oliwą. Posyp resztą bazylii. Piecz jeszcze 25 minut. Kiedy lekko przestygnie potnij ciabattę w grube plasterki. Kanapki podawaj na ciepło.Źródło: Naj