Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka Brownies

Desery

Autor: sandrusiaxdxx

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 7

Dodano: 30.11.2010

Odsłon: 5277

Stopień trudności : średni

Składniki

  • jajka, 4
  • tarte orzechy włoskie, 16 g.
  • czekolada pełnomleczna, 400 g.
  • cukier, 350 G.
  • mąka, 120 g.
  • masło, 90 g.
  • Do dekoracji : orzechy włoskie (połówki), 60 g.
  • polewa czekoladowa, 200 g.
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka utrzeć z cukrem tak, aby cukier całkowicie się rozpuścił, a masa była puszysta. Czekoladę połamać na małe kawałeczki, włożyć do małego rondelka, podlać 4 łyżkami wody i stopić. Dodać masło i stale mieszając, stopić je. Masę czekoladową wlać do masy jajecznej, dodać przesianą mąkę oraz tarte orzechy i całość wymieszać.

  2. Rozgrzać piekarnik do temp. 170 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć na blachę, równo rozsmarować i piec przez 18-20 minut w piekarniku. Po upieczeniu wyjąć i natychmiast pokroić na kwadraty o bokach 3-5 cm.

  3. Przygotować polewę, polać nią ciasteczka i udekorować połówkami orzechów. Tak przygotowane ciasteczka zostawić do zastygnięcia, a następnie przełożyć do szczelnie zamykanego opakowania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń