Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka francuskie ze świeżymi owocami

Ciasteczka francuskie ze świeżymi owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 5862

Dodano:

Odsłon: 4710

Expresowy przepis na przepyszne ciasteczka z świeżymi owocami. Możemy nadziać je czym tylko żołądek zapragnie.

Składniki

  • 2 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 jabłka kwaskowate
  • 8 truskawek
  • cynamon
  • 4 łyżeczki cukru
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jabłka kroimy w kostkę podsmażamy ok.5 minut z 2 łyżeczkami cukru. Do połowy dodajemy cynamon. Truskawki obieramy i myjemy następnie kroimy w drobną kostkę i dodajemy 2 łyżeczki cukru. Ciasto francuskie kroimy na pół a następnie na szerokie paski. Na górnych układamy owoce. Dolne prostokąty nacinamy poziomymi liniami (tak jak na zdjęciu).

    *Przy nakładaniu owoców należy odsączyć je z soku żeby ciasto francuskie miało jak najmniej wody, soku.

  2. Paskami z otworkami nakładamy na paski z farszem i dobrze dociskamy po bokach, tak jakbyśmy lepili pierogi na końcach.

  3. Pieczemy w temperaturze 185 stopni. Do zarumienienia. Ok, 15 minut. Z podanych ilości uzyskamy 14 dużych ciasteczek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń