Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na pyszne, kruchutkie ciasteczka maślane. Przygotowanie ich jest bardzo łatwe i przyjemne :)
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5560
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5560
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
Do miski wrzucam pokrojone w kostkę masło, przesiewam mąkę i cukier puder, wbijam jajko, dodaję sól i aromat waniliowy. Mieszam hakiem robota, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek miski. Następnie zagniatam je w kulę, zawijam w torebkę foliową i na godzinę chowam do lodówki.
Po tym czasie dzielę ciasto na 4 części i kolejno rozwałkowuje je na blacie delikatnie oprószonym mąką. Wycinam kształty – u mnie są to duże, okrągłe placuszki, które potem będą świetną bazą do lukrowania i zdobienia. Przekładam je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę około 15 minut w 180 stopniach. Smacznego!!!