Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na pyszne, kruchutkie ciasteczka maślane. Przygotowanie ich jest bardzo łatwe i przyjemne :)
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2309
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 178
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2309
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 178
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 156
Składniki
Do miski wrzucam pokrojone w kostkę masło, przesiewam mąkę i cukier puder, wbijam jajko, dodaję sól i aromat waniliowy. Mieszam hakiem robota, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek miski. Następnie zagniatam je w kulę, zawijam w torebkę foliową i na godzinę chowam do lodówki.
Po tym czasie dzielę ciasto na 4 części i kolejno rozwałkowuje je na blacie delikatnie oprószonym mąką. Wycinam kształty – u mnie są to duże, okrągłe placuszki, które potem będą świetną bazą do lukrowania i zdobienia. Przekładam je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę około 15 minut w 180 stopniach. Smacznego!!!