Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka półfrancuskie z cukrem

Ciasteczka półfrancuskie z cukrem

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 1450

Dodano:

Odsłon: 4876

pyszne ciasteczka idealne na Święta

Składniki

  • 600 g mąki
  • 2 kostki margaryny
  • 4 żółtka
  • 6-8 łyżek śmietany
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Margarynę posiekać z mąką, dodać żółtka i śmietanę. Wyrobić ciasto.
    Chłodzić 2 godz. w lodówce.
    Rozwałkować ciasto na grubość ok 4 mm i wycinać kształty. Ułożyć ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciastek posmarować białkiem i posypać cukrem.
    Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni z termoobiegiem około 10 min, aż do zarumienienia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń