Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie ciastek zawsze wydawało mi się zajęciem trudnym oraz wymagającym specjalnych sprzętów i przyrządów kuchennych, których nie posiadam. Byłam w błędzie. Można zrobić to łatwo, szybko i przyjemne. Efekt jest przepyszny, a jedyne sprzęty potrzebne do tego to zwykły mikser i oczywiście piekarnik :)
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 173
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4939
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 157
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 173
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4939
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 157
Składniki
Masło i masło orzechowe wyciągamy wcześniej z lodówki, aby nabrały temperatury pokojowej. Następnie ucieramy je z cukrem i jajkiem. Do puszystej masy dodajemy stopniowo składniki suche (mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą). Gdy uzyskamy jednolitą konsystencję wsypujemy pokrojoną na małe kawałeczki czekoladę i mieszamy łyżką.
Nastawiamy piekarnik na 170 stopni. Blaszaną półkę z piekarnika wykładamy papierem.
Ciasteczka najlepiej formować w jednorazowych gumowych rękawiczkach, gdyż wtedy ciasto nie oblepia dłoni. Robimy małe kulki, a kładąc na blaszkę spłaszczamy na krążki.
Pieczemy 15 minut w nagrzanym piekarniku.