Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka francuskie z jabłkami i kruszonką - przepis

Przepis dnia 2012-06-15
Ciastka francuskie z jabłkami i kruszonką - przepis

Autor:

Przepisów i artykułów: 160 Ocena: 2875

Dodano:

Odsłon: 12509

Pyszne i proste ciastka francuskie.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego ( ok. 250 g)
  • 2 duże jabłka
  • ¼ łyżeczki cynamonu
  • 60g mąki
  • 25g cukru
  • 35g masła, roztopionego
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z ciasta francuskiego wycinamy kawałki o wymiarach ok. 11x 14 cm. Przekładamy na papier do pieczenia. Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i wycinamy środki. Następnie kroimy w plasterki i układamy na kawałkach ciasta francuskiego. Posypujemy lekko cynamonem. Składniki na kruszonkę łączymy w miseczce do uzyskania grudkowatej faktury i posypujemy ciastka. Pieczemy w temp. 220 C przez ok. 15 min do złotego koloru ciasta. Studzimy i dopiero wtedy podajemy. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 15 czerwca 2012 Też wypróbuję,fajny i prosty przepis:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mariola1975 06 czerwca 2012 Świetny przepis,właśnie kupiłam w Lidl ciasto francuskie i nie miałam pomysłu jak je przyrządzić a te ciastka wyglądają bardzo smakowicie więc zaraz je upiekę.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annnusia87 04 czerwca 2012 takich ciastek francuskich jeszcze nie jadłam ale na pewno wypróbuję :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń