Desery Przepis na:
Ciastka francuskie z połówkami brzoskwiń: oczy Garfield'a


Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 1190
Dodano: 13.01.2018
Odsłon: 527
Składniki
- 2 płaty świeżego ciasta francuskiego
- 1 puszka połówek brzoskwiń w syropie
- 1 jajko
- cukier puder
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Ciasto wyjąć z opakowania, rozwinąć z papierem na blacie, każdy płat przeciąć wzdłuż na pół.
Na jednej części położyć w równych odstępach 3 połówki brzoskwiń, nakryć drugim płatem i rozciąć w poprzek na 3 części, by powstały kwadratowe ciastka. -
Boki ciasta zawinąć dowolnie w falbankę; można ją docisnąć widelcem. Zrobić delikatne nacięcia
od góry, by widać było fragment brzoskwiń i ciasto się otworzyło lekko podczas pieczenia.
-
Smarować z wierzchu rozkłóconym jajkiem i zapiekać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
18 - 20 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Po wystygnięciu obficie posypać przesianym cukrem pudrem.
Komentarze do przepisu (1)

Maudie 14 styczniaZgłoś do usunięcia
Pycha!I tak ładnie spoglądają ;)1 Kto głosował? | Odpowiedz