Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciastka z bazylią"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 189
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 189
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Składniki
Masło i czekoladę rozpuść razem w rondelku i wystudź. Opłukane listki bazylii drobno posiekaj. Jajka zmiksuj z cukrem. Dodaj do nich rozpuszczone masło i czekoladę, bazylię oraz mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto odstaw do lodówki na dwie godziny.
Po tym czasie porób z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą lekko spłaszcz. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 12-15 minut w temperaturze 170 stopni.
CZAS: około 30 minut (bez leżakowania ciasta)
<strong>Pani Aneta Palka mieszka w Słupsku</strong>Źródło: Dobry Tydzień