Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na pyszne ciastka z ciasta francuskiego z serem i owocami. Ciastka są proste i szybkie w przygotowaniu i bardzo ładnie prezentują się na stole, polecam wypróbować przepis.
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9365
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1991
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4016
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 537
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 272
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 389
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9365
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1991
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4016
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 537
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 272
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 389
Składniki
Najpierw przygotuję ser: Ser przeciskam przez praskę lub rozdrabniam dokładnie blenderem. Następnie do sera dodaję żółtko, cukier, cukier waniliowy, sok z cytryny i całość miksuję przez chwilę tak żeby powstała jednolita masa - masa serowa jest gotowa.
Końcowe przygotowanie ciastek: Ciasto francuskie dzielę na 6 lub 8 kwadratu. Następnie kawałek ciasta nacinam po przekątnej około 1 centymetra od brzegu i przeplatam. Tak uformowane ciastka układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na środek ciasta nakładam masę serową i na górze masy układam owoce. Brzeg ciastka maluję białkiem i posypuję cukrem.
Pieczenie: Blachę z ciastkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na środkową półkę i piekę około 14 minut na złoty kolor. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra/dół bez używania termoobiegu. Ciastka z ciasta francuskiego z owocami są gotowe, można podawać. Życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa