Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto 3 bit na biszkopcie

Ciasto 3 bit na biszkopcie

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 588

Dodano:

Odsłon: 7510

W oryginale na krakersach - niestety dla mnie krojenie takiej wersji jest bardzo męczące..

Składniki

  • 5 jaj
  • 5 łyżek cukru
  • 5 łyżek mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 400 g masy kajmakowej
  • 350 g krakersów
  • 500 g śmietany 30%
  • 2 budynie śmietankowe
  • 0,5 l mleka
  • Cukier puder
  • 200 g masła
  • starta czekolada
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt:
    Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, następnie żółtka, później mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt.

  2. Budyń:
    Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Pozostawić do ostygnięcia. Następnie masło utrzeć z cukrem pudrem, partiami dodawać wystudzony budyń.

  3. Śmietanka:
    Śmietankę ubić z cukrem do sztywności.

  4. Przełożenie:
    biszkopt - masa budyniowa - krakersy - masa kajmakowa - krakersy - ubita śmietanka - starta czekolada

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń