Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto 3 bit truskawkowy
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 60
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 184
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 60
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 184
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Składniki
Blaszkę 25 na 35 wykładam papierem do pieczenia a na nim pierwszą warstwę herbatników. Z mleka odlać pół szklanki i wymieszać z budyniami . Do pozostałej części mleka dodać cukier i zagotować. Gdy mleko się zagotuje wlać rozrobiony budyń cały czas mieszając, Zdjąć z gazu i przełożyć masę budyniową do miski. Poczekać do wystudzenia co jakiś czas mieszając.Dodać masło i zmiksować. Gotową masę budyniową przekładam na herbatniki. Przykrywam kolejną warstwę herbatników. Masa truskawkowa Galaretki rozpuszczam w 200 ml wrzątku do przestudzeniu dodaje zmiksowane truskawki i czekam, aż mus zacznie gęstnieć. wylewam na herbatniki i ponownie przykrywam herbatnikami Masa śmietanowa Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie i odstawiam do wystudzenia. Śmietanki ubijam mikserem. W trakcie miksowania dodaje cukier puder a na koniec żelatynę. Gotową masę śmietanową wykładam na herbatniki. Całość posypujemy startą czekoladą. wkładamy do lodówki na min. 3 h.