Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto Beaty

Ciasto Beaty

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 89

Dodano:

Odsłon: 15477

Niepowtarzalny smak i ciekawe wizualnie ciacho!!!

Składniki

  • suchary, 1 paczka
  • nutella, 400 gram
  • kremówka 36%, 0,5 litra
  • cukier puder, 1 łyżka
  • fix do śmietany, 2 torebki
  • serki twarogowe naturalne "Twój smak " - z Piątnicy, 4 szt
  • płatki migdałowe, 2 paczki
  • galaretki wiśniowe, 3 szt.
  • wiśnie pestkowane, 1 paczka mrożonych lub ze słoika
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: suchary ugniatamy (ja osobiście partiami kładę na czysty ręcznik kuchenny, zawijam i ubijam tuczkiem do mięsa) i mieszamy dokładnie z nutellą. Wykładamy masą dno blachy (przepis jest na dużą normalną blachę). Lepszy efekt ciasta jest jeżeli suchary będą trochę z grudkami (w czasie konsumpcji wszystkim wydaje się, że to orzechy - suchary rozbite na proszek nie dają takiego efektu) Masa: galaretki rozpuścić zgodnie z przepisem i możemy zabrać się do masy. Kremówkę ubijamy, dodajemy cukier i fixy. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po koleji serek. Wyłożyć masę na suchary, rozsypać wszystkie migdały, a nastepnie ułożyć wiśnie (ja kupuję opakowanie mrożonych wiśni pestkowanych z "Hortexu", ale mogą być z zapraw). Wszystko zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki. Najlepiej zrobić wieczorem i do porannej kawki jest gotowe do konsumpcji. SMACZNEGO!!!! Polecam to ciasto, gdyż jest proste w wykonaniu, a zarazem bardzo efektownie się prezentuje. Migdały zmieniają wygląd i unoszą się nad ciastem. Na 100% możecie się założyć z wszystkimi i nikt nie zgadnie z czego jest spód ciasta. Wszyscy jednogłośnie odpowiadają "orzechy". W moim przypadku nikt jeszcze nie zgadł.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiola1100 04 marca 2010 powiem szczerze że bardzo orginalny przepis,podoba mi się i napewno go wypróbuję bo wygląda pysznie

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolinka0000 04 marca 2010 ooo..super dzięki za pomysł, już wiem co zrobię w weekend na sobotni i niedzielny podwieczorek :)::):) napewno musi być pycha,..:):) a z tym spodem to oryginalny sposób :):) bardzo fajny :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń