Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto bez pieczenia Snikers

Ciasto bez pieczenia Snikers

Autor:

Przepisów i artykułów: 550 Ocena: 4817

Dodano:

Odsłon: 9722

Wspaniałe ciasto bez pieczenia, spód wyłożony słonymi krakersami a wierzch posypany orzeszkami z delikatnym kremem śmietankowy.

Składniki

  • 1 ½ opakowania krakersów
  • 400 g masy krówkowej
  • 2 śmietany 36%
  • 2 serek mascarpone
  • ½ szk. cukru pudru
  • 2 śnieżki
  • 230 g orzechów ziemnych bez soli
  • ½ kostki margaryny
  • ½ szk. cukru
  • 4 łyżki miodu
  • ½ szk. mleka
  • Czekolada gorzka
  • Czekolada mleczna
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Krakersy układamy na blaszce do pieczenia.

  2. 2. Na krakersach rozprowadzamy masę krówkową.

  3. 3. Ponownie układamy krakersy.

  4. 4. Robimy masę serową: Śmietanę ubijamy.

  5. 5. Do śmietany dodajemy cukier puder.

  6. 6. Wsypujemy śnieżki.

  7. 7. Dodajemy powoli serki, chwilę miksujemy.

  8. 8. Masę wykładamy na ciastka.

  9. 9. Na masę ponownie krakersy.

  10. 10. Robimy masę orzechową.
    11. W garnku rozpuszczamy margarynę.

  11. 12. Dodajemy cukier oraz miód.

  12. 13. Na koniec dodajemy orzechy, gotujemy chwilę.

  13. 14. Na ciastka wykładamy masę orzechową.

  14. 15. Robimy polewę: Mleko łączymy z pokruszoną czekoladą gorzką oraz mleczną, gotujemy.

  15. 16. Wierzch ciasta polewamy polewą, chłodzimy w lodówce 2 godziny.

  16. 17. Ciasto gotowe.
    18. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń