Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto biedronka

Ciasto biedronka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 16

Wypróbowany przepis na "Ciasto biedronka"

Składniki

  • 5 jajek
  • 5 łyżek cukru
  • 5 łyżek mąki
  • szczypta soli
  • łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 2 op. kisielu truskawkowego
  • 3 op. galaretki truskawkowej
  • 500 ml śmietany kremówki
  • mrożone jagody
  • maliny lub inne dowolne owoce
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt: białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Dodaj resztę składników. Piecz 20-25 min w temp. 180°C. Zimne ciasto przetnij na dwa blaty.

  2. Kisiele ugotuj według przepisu na opakowaniu. Do gorącej masy wsyp 2 galaretki, zmiksuj. Ostudź. Ubij kremówkę. Ubijając, dodawaj po łyżce zimnego kisielu, aż powstanie puszysty krem.

  3. Rozłóż go na cieście. Z drugiego blatu wytnij małe kółeczka, ułóż je na kremie. W otwory włóż owoce. Zalej ostatnią galaretką.

  4. Czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 20, cena za porcję: 1,60 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń