Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto biszkoptowe z truskawkami

Ciasto biszkoptowe z truskawkami

Autor: lila32

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 74

Dodano: 20.06.2010

Odsłon: 24851

sezon truskawkowy wciąż trwa...;)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt z 5 -6 jaj. Przepisu nie podaję, bo na pewno każdy ma swój sprawdzony ( na dużą blachę).

  2. Dwie galaretki truskawkowe rozpuścić w niecałym litrze wrzącej wody ( tak ok 850 ml ), odstawić do stężenia. Trzecią galaretkę rozpuścić w jednej szkl wrząku, również odstawić do ostygnięcia.

  3. Smietanę ubić, do ubitej dodać przestudzoną galaretkę ( tę rozpuszczoną w szklance), zmiksować mikserem i gotową masę wyłożyć na biszkopt. Na to poukładać truskawki , przekrojone na połówki lub ćwiartki ( lekko wciskając w masę ) i zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń