Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto brzoskwiniowe

Ciasto brzoskwiniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 954

Dodano:

Odsłon: 286

W sezonie owocowym nie może zabraknąć ciast z ich dodatkiem. Drzewko brzoskwiniowe obrodziło pięknie w tym roku i upiekłam ciasto brzoskwiniowe.

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jajka rozm. L
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 3/4 szklanki oleju
  • kilka brzoskwiń
  • cukier puder
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Całe jajka ubiłam na puszystą masę z cukrem.
    Dodałam przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. jogurt i olej. Wszystko wymieszałam na gładką masę.

    Wylałam ciasto do tortownicy 24 cm średnicy, jeśli ktoś ma blaszkę prostokątną, to taka ilość ciasta pasuje na blaszkę 21x24 cm.

    Na wierzch wyłożyłam połówki brzoskwiń ze skórką, brzuszkami do dołu.

    Piekłam moje ciasto w 160 stopniach przez 1 godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń