Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo wilgotne i pachnące cynamonem. Z dodatkiem mąki owsianej, świeżych fig i bakalii
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Ciasto nie wymaga użycia miksera - wszystko mieszamy łyżką. Osobno mieszamy suche składniki, osobno mokre. Do mokrych dodajemy 1 figę pokrojoną w kostkę, daktyle pokrojone w plasterki, rodzynki, żurawinę, startą cukinię i zgniecione banany. Mieszamy składniki suche i mokre. Wykładamy do natłuszczonej formy keksowej. Na górę wykładamy drugą figę pokrojoną w plasterki i lekko dociskamy.
Pieczemy w 180 stopniach 55 - 60 minut.