Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i łatwe ciasto na podwieczorek, spotkanie towarzyskie i jakąkolwiek inną okazję. Zawsze się sprawdzi. A przygotowanie go nie zabiera dużo czasu. Nie trzeba też się rujnować finansowo. Serdecznie polecam.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Mąkę pszenną przesiać do naczynia z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać wiórki kokosowe, posiekaną drobno czekoladę i miód. Wszystko wymieszać. Można zwyczajnie łyżką. Białka oddzielić od jajek i ubić w oddzielnym naczyniu ze szczyptą soli. Żółtka i olej dodać do ciasta. Dokładnie całość wymieszać. Masa stanie się gęsta. Ale to nic. Rozluźni ją nieco ubita piana z białek, którą należy wkręcać powoli. Całość przełożyć do foremki o wymiarach 24x24 cm. Oczywiście trzeba ją wysmarować tłuszczem i wysypać kaszką manną lub wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto już się upiekło. Po upieczeniu i wystudzeniu polewa z "krówek" rozpuszczonych w naczyniu z mlekiem. Robiłam to nad parą.