Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto dyniowe z kruszonką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 135
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 135
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Składniki
Migdały posiekać, wymieszać ze składnikami kruszonki (masło można roztopić i wystudzone dolać do suchych składników), odstawić do lodówki. Jabłko umyć, obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć nasiona, pokroić w kostkę, skropić cytryną.
Masło utrzeć z cukrem trzcinowym i waniliowym na puszysto, wbijać po 1 jajku, dodawać po 1 łyżce śmietany oraz porcjami mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Ciasto delikatnie wymieszać z dynią i kawałkami jabłek, wylać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą.
Ciasto obsypać przygotowaną wcześniej i dobrze schłodzoną kruszonką, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC. Piec około 50-55 minut. Warto sprawdzić patyczkiem do szaszłyków, czy jest upieczone. Po wystudzeniu ciasto obficie obsypać cukrem pudrem (przez sitko).
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium