Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto greckie"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Składniki
Truskawki kroję na połówki (część odkładam do dekoracji). Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, boki smaruję masłem i posypuję mąką.
Żółtka ucieram z cukrem pudrem, dodaję jogurt, olej i budynie, miksuję. Ubijam pianę z białek, mieszam ją z masą jogurtową. Dno tortownicy pokrywam częścią ciasta, rozkładam na nim część truskawek. Wylewam resztę ciasta i na wierzchu układam pozostałe truskawki. Piekę ok. godz. w temp. 180oC. Ciasto studzę, a tuż przed podaniem oprószam cukrem pudrem i dekoruję odłożonymi truskawkami.
90 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 12 porcji.Źródło: Kobieta i życie