Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto jogurtowe

Ciasto jogurtowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 943

Dodano:

Odsłon: 7635

To bardzo delikatne i wilgotne ciasto. Robi się je bardzo łatwo. Jeśli mamy ochotę do ciasta możemy dodać też rodzynki albo drobne sezonowe owoce. Będzie wtedy fajniejsze.

Składniki

  • Ciasto: 1 kubeczek jogurtu naturalnego (200 g)
  • 3 kubeczki mąki tortowej
  • 2,5 kubeczka cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 1 kubeczek oleju
  • 1 kubeczek malin
  • Wierzch: 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • wiórki kokosowe do posypania
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiewamy, mieszamy łyżką albo mikserem na bardzo wolnych obrotach z proszkiem do pieczenia. Dodajemy resztę składników i dalej mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy ok. 50-60 min. Przed wyjęciem robimy próbę patyczka, jeśli po wbiciu w ciasto jest suchy, tzn. że ciasto się upiekło. Dekorujemy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i posypujemy wiórkami kokosowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń