Do góry

Desery Przepis na:

ciasto jogurtowe

ciasto jogurtowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 781

Dodano:

Odsłon: 19881

biszkopt z pysznym kremem jogurtowym -v alternatywa dla kremu śmietankowego

Składniki

  • biszkopt wg uznania, 1,
  • Śmietana kremówka, 0,5 litra,
  • jogurt jogobelli truskawka, 2 kubki,
  • galaretka truskawkowa, 2 paczki,
  • masa cukrowa do dekorowania, 80 dag,
  • barwniki spożywcze, zielony i czerwony,
  • cukier waniliowy, 1 paczka,
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. upiec biszkopt. Przekroić na pół, namoczyć cukrem waniliowym rozpuszczonym w 1/3 szkl. wody. Śmietanę ubić na sztywno, dodać jogurty i gęstniejące galaretki rozpuszczone w 2 szkl. wody. wyłożyć krem na biszkopt.

  2. z masy cukrowej wyrobić różne figurki i ułożyć na krem. Ozdoby i figurki można wylepić z masy cukrowej wg uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kokalala 11 października 2011 dlatego pisałam, ze ozdoby wg uznania... kto co lubi... :-)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alutka50 10 października 2011 Ozdoby straszne ale pomysł na krem wspaniały,zrobiłam dziś.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń