Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto jogurtowe z brzoskwinią

Ciasto jogurtowe z brzoskwinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12874

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Ciasto jogurtowe z brzoskwinią"

Składniki

  • 80 dag jogurtu typu greckiego
  • 10 dag cukru pudru
  • 20 dag śmietany 30-proc
  • 2,5 dag żelatyny
  • 80 dag brzoskwiń w puszce
  • żółta galaretka
  • gotowy spód biszkoptowy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Galaretkę rozpuść, odstaw do lekkiego stężenia. Brzoskwinie odsącz,  5 połówek pokrój na plastry, resztę pokrój w kostkę. Śmietanę ubij. Cukier puder przesiej, połącz z jogurtami, dodaj śmietanę, galaretkę i kostki brzoskwiń, wymieszaj.

  2. Do formy biszkoptowej z brzegiem włóż biszkopt, wlej na niego masę, wyrównaj powierzchnię, udekoruj plastrami brzoskwiń, wstaw do lodówki na 2 godziny.

  3. Czas: około 40 minut

  4. Jogurt naturalny powinien zawierać jedynie mleko i bakterie. Na opakowaniu szukaj nazwy rodzaju, gatunku i szczepu bakterii (np. Bifidobacterium (rodzaj), lactis (gatunek), DN-173010 (szczep). Im więcej składników w opisie, tym więcej dodatków.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń