Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasto bez użycia miksera.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 67
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 191
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 71
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 67
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 191
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 71
Składniki
Tortownica 20 cm. Ciasto. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Łyżką dobrze roztrzepać jajka z oboma cukrami, potem dodać mleko,wymieszać. Do masy jajecznej dosypać mąkę, wszystko dobrze wymieszać łyżką. Na koniec wlać olej, mieszać do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tortownicy.
Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Masa serowa. Serek waniliowy mieszamy łyżką z resztą składników na jednolitą masę i przekładamy na środek kakaowego ciasta. Pieczemy w 180 C przez około 55-60 minut. Po przestudzeniu ciasto możemy polukrować. Ciasto nie jest zbyt słodkie i jak ktoś nie lubi lukru to ciepłe ciasto można posypać cukrem pudrem.