Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto kokosowe bez pieczenia

Ciasto kokosowe bez pieczenia

Autor: kasia-p

Przepisów i artykułów: 61 Ocena: 3060

Dodano: 16.02.2017

Odsłon: 14659

Słodkie ciasto o smaku kokosowym. Można dodać likier kokosowy, aby podkreślić smak.

Składniki

  • mleko 2 szklanki
  • mąka pszenna 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana 2 łyżki
  • żółtka 2 sztuki
  • cukier puder 0,5 szklanki
  • masło 20 dag
  • likier kokosowy 2 łyżki (opcjonalnie)
  • herbatniki maślane 10 dag
  • wiórki kokosowy do posypania na wierzch
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1 szklankę mleka wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną oraz z żółtkami.

  2. 1 szklankę mleka lekko zagotować z cukrem. Dodać mleko z mąkami . Gotować na małym ogniu ciągle mieszając do momentu, gdy zrobi się gęsta masa budyniowa.

  3. Miękkie masło utrzeć mikserem. Dodawać po trochę masy budyniowej. Dodać likier kokosowy ciągle mieszając.

  4. Na dno naczynia (15x25 ) ułożyć herbatniki.

  5. Na herbatniki wyłożyć połowę masy. Potem znowu herbatniki i masa. Na wierzch posypać wiórki kokosowe. Wstawić do lodówki na około 3 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń