Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto kokosowe bez pieczenia

Desery

Autor: kasia-p

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 2673

Dodano: 16.02.2017

Odsłon: 8916

Słodkie ciasto o smaku kokosowym z dodatkiem likieru.

Składniki

  • mleko 2 szklanki
  • mąka pszenna 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana 2 łyżki
  • żółtka 2 sztuki
  • cukier 0,5 szklanki
  • masło 20 dag
  • likier kokosowy 2 łyżki
  • herbatniki maślane 15 dag
  • wiórki kokosowy do posypania na wierzch
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1 szklankę mleka wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną oraz z żółtkami.

  2. 1 szklankę mleka lekko zagotować z cukrem. Dodać mleko z mąkami . Gotować na małym ogniu ciągle mieszając do momentu, gdy zrobi się gęsta masa budyniowa.

  3. Miękkie masło utrzeć mikserem. Dodawać po trochę masy budyniowej. Dodać likier kokosowy ciągle mieszając.

  4. Na dno naczynia (15x25 ) ułożyć herbatniki.

  5. Na herbatniki wyłożyć połowę masy. Potem znowu herbatniki i masa. Na wierzch posypać wiórki kokosowe. Wstawić do lodówki na około 3 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń