Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec z bezą orzechową i pianką serową. Ciasto świąteczne, bardzo dobre.Makowiec taki sam jak w poprzednim przepisie lecz w innej odsłonie.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 9495
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41768
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4905
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45802
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 9495
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41768
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4905
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45802
Składniki
beza-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Dodać przesiany kisiel i krótko zmiksować. Dodać orzechy i lekko wmieszać. Przełożyć na blaszkę 30x40 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.Suszyć w 150*ok.1 godz.lecz sprawdzać. Wyłożyć na deskę i zdjąć papier.
ciasto-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i miksować. Przesiać mąkę z proszkiem i lekko wymieszać. Dosypać mak i kokos. Mieszając dolewać mleko i olejek. Na koniec wlać rozpuszczone i letnie masło. Wymieszać, przelać do takiej samej blaszki co piekła się beza. Blaszka musi być wyłożona papierem do pieczenia. Piec w 175* ok. 35 min. Po upieczeniu obrócić, zdjąć papier,ostudzić. Włożyć z powrotem do blaszki, wyłożonej wyżej papierem.
pianka-Galaretki rozpuścić w 0,5 l. gorącej wodzie i ostudzić do lekkiego tężenia. Śmietanę ubić ze śnieżką, potem porcjami sera. Dolewać tężejące galaretki i zmiksować.Wyłożyć na biszkopt makowy.
Przykryć bezą i schłodzić w lodówce.
lukier-Cukier puder utrzeć z sokiem i gorącą wodą na lejącą papkę. Polać górę ciasta w esy-floresy.
Starsze wykonanie.