Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto marchwiowo-buraczane"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 610
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 156
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 166
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 610
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 156
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 166
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
ok. 80 minut
Rodzynki namoczyć w rumie. Marchew, buraka i jabłka obrać i drobno zetrzeć na tarce. Jajka ubić z cukrem na pianę. Dodać olej, posiekane orzechy, startą marchew, buraka i jabłka oraz rodzynki. Pod koniec delikatnie wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, cynamonem i szczyptą soli. Ciasto nałożyć do natłuszczonej i wysypanej mąką blachy.
Blachę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C. Piec 60 minut. Odstawić do wystudzenia. Pokroić na porcje, udekorować kleksem kwaśnej śmietany i malinami lub tylko poprószyć cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco