Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, szybkie, tanie, idealne do gorącego kakao /lepsze od kawy/. Dzieci się objadają.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
Składniki
Do misy miksera wbić żółtka, dodać cukier, cukier wanilinowy utrzeć do białości,wmieszać twarożek tłuszcz i maślankę. Miksować kilka sekund na pełnych obrotach do połączenia się składników. Następnie zmniejszyć obroty i dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, wmieszać delikatnie do ciasta. Gotowe ciasto przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć owoce. Ciasto można posypać kruszonką (lub cukrem pudrem po upieczeniu). Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni C przez około 40 minut. /do suchego patyczka/, wyłączyć piekarnik uchylić piekarnik po 10 minutach. Studzić powoli. Ciasto maślankowe można upiec ze śliwkami, malinami i z porzeczkami.