Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto na kefirze z borówkami i kruszonką

Ciasto na kefirze z borówkami i kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 149 Ocena: 7271

Dodano:

Odsłon: 13594

Ciasto na kefirze z borówkami i kruszonką
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wlewamy kefir, dodajemy jajka oraz cukier. Wszystko razem mieszamy. Następnie w osobnej misce przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy. Mokre składniki wlewamy do suchych, dodajemy olej i mieszamy.


    Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Gotową masę przelać na blaszkę ( u mnie wielkość 30x20) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć owoce i kruszonkę. Pieczemy do suchego patyczka przez ok 45 minut. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

7kucharka 07 września właśnie wyjęłam z piekarnika, takiego zakalucha to świat nie widział - może 2 łyżki proszku a nie łyżeczki ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń