Do góry

Dania główne Przepis na:

Ciasto na pierogi

Ciasto na pierogi

Autor: Kermeet

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 894

Dodano: 28.09.2011

Odsłon: 54360

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

  • mąka, 2,5 szklanki
  • olej, 2 łyzki
  • letnia woda, 1/2 szklanki
  • szczypta soli
  • jajko, 1 szt
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wrzucić do malaksera i wyrabiać 2 min. lub ręcznie, aż ciasto będzie sprężyste i nie będzie kleiło się do rąk. Podzielić na 4 części, rozwałkowywać jedną ćwiartkę i wycinać kółka na pierogi. Nakładać farsz i zamykać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madera 14 maja 2012 To ciasto jest super ostatnio korzystałam z tego przepisu wyszło fajnie było sprężyste. Ekstra mam w ulubionych:-))Pozdrawiam

15 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 29 września 2011 Robię podobne,ale zostawiam na pól godzinki żeby sobie "odpoczęło"

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń