Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, odświętne ciasto. Wyraźnie w nim widać cząstki orzechów i w środku ciemniejszą warstwę . A wykonanie raczej proste i szybkie. Serdecznie polecam.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 601
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 153
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 162
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 119
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 601
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 153
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 162
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 119
Składniki
W miseczce ręcznie połączyć ze sobą składniki kruszonki. Odstawić na bok. Do drugiej miski wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać jajka, ekstrakt waniliowy, cukier i jogurt. Wszystko dokładnie wymieszać. Połowę ciasta przełożyć do foremki, którą należy zaopatrzyć w papier do pieczenia. Foremka o wymiarach 24x24 cm. Na wyłożone ciasto pokruszyć połowę kruszonki. Na to resztę ciasta nałożyć łyżką. Na wierzch pozostałą część kruszonki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C przez 45-50 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.