Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
poduszkowiec to wilgotne ciasto czekoladowe połączone z białym serem. Ciasto bardzo proste w przygotowaniu, robiłam je już wielokrotnie i Wam też polecam. Przepis na dużą blachę 25x36cm…
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 282
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 66
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 282
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 120
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 282
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 66
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 282
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 120
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy olej i wodę, roztopioną czekoladę i dalej ubijamy. Mąkę, proszek i kakao mieszamy i dodajemy do masy jajecznej. Mieszamy krótko mikserem na najniższych obrotach. Przelewamy do blachy wysmarowanej olejem.
Ser miksujemy z budyniem i cukrem. Kiedy składniki utworzą jednolitą masę przekładamy ją do woreczka, obcinamy końcówkę i wyciskamy na ciasto pasy w pionie i poziomie by utworzyły kratkę.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 40 min (do suchego patyczka)