Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 237
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 316
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 109
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2179
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 237
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 316
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 109
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2179
Składniki
Rabarbar myjemy, obcinanamy końce i kroimy na nie wielką kostkę. Wkładamy do salaterki zasypujemy cukrem(ok.115g) i możemy iść sobie spokojnie na kawę czekając aż rabarbar puści sok.
Po ok. 1h odsączamy sok z rabarbaru. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni oraz szykujemy formę do pieczenia którą smarujemy odrobiną masła i wysypujemy bułką tartą. Inna szkoła jazdy mówi żeby wyłożyć formę papierem do pieczenia tak aby zostawić dwa wystające paski.
Mikserem bądź ręcznie ucieramy cukier z masłem. Następnie dodajemy po jednym jajku a na sam koniec wsypujemy po łyżce mąki i mieszamy. Całą masę wylewamy do foremki i układamy na wierzchu równomiernie owoce, a górę posypujemy jeszcze brązowym cukrem.
Wsadzamy do piekarnika na 25-30minut aż ciasto się zezłoci. Ja osobicie oprócz rabarbaru dodaję również truskawki, które również wcześniej zasypuje cukrem i oddsączam.