Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Rabarbar myjemy, obcinanamy końce i kroimy na nie wielką kostkę. Wkładamy do salaterki zasypujemy cukrem(ok.115g) i możemy iść sobie spokojnie na kawę czekając aż rabarbar puści sok.
Po ok. 1h odsączamy sok z rabarbaru. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni oraz szykujemy formę do pieczenia którą smarujemy odrobiną masła i wysypujemy bułką tartą. Inna szkoła jazdy mówi żeby wyłożyć formę papierem do pieczenia tak aby zostawić dwa wystające paski.
Mikserem bądź ręcznie ucieramy cukier z masłem. Następnie dodajemy po jednym jajku a na sam koniec wsypujemy po łyżce mąki i mieszamy. Całą masę wylewamy do foremki i układamy na wierzchu równomiernie owoce, a górę posypujemy jeszcze brązowym cukrem.
Wsadzamy do piekarnika na 25-30minut aż ciasto się zezłoci. Ja osobicie oprócz rabarbaru dodaję również truskawki, które również wcześniej zasypuje cukrem i oddsączam.