Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w smaku przypomina sernik choć z sernikiem nie ma nic wspólnego. Ale jest pyszne.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4954
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4954
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Składniki
Do miski wbić jajka, wsypać oba cukry i ubijać mikserem do białości. Dodać jogurt, wymieszać, wlać olej i dalej chwilę ubijać a potem przesiać do miski mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Następnie dodać zimny i sypki ryż i już łyżką wymieszać ciasto z ryżem. Jabłka umyć, obrać i pokroić w sporą kostkę, dodać do ciasta i wymieszać. Wszystko przełożyć do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 45-50 minut. Po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem.