Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto serowe z oliwkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Ser brie przekrój na pół w poziomie. Do miski włóż ser kozi, jajka, oliwki, orzechy włoskie, morele i połowę zieleniny. Dopraw solą, pieprzem i delikatnie wszystko wymieszaj.
Posmaruj grubą warstwą masy koziej dolną warstwę brie i przykryj warstwą wierzchnią. Udekoruj rant „ciasta” resztą posiekanej zieleniny, a wierzch posyp prażonymi orzeszkami piniowymi.
Wstaw na noc do lodówki, by się przegryzło. Podawaj ze świeżą bagietką lub chlebem korzennym.
Czas przygotowania: 20 minut. Poziom: łatwyŹródło: TV14