Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto serowo - czekoladowe

Ciasto serowo - czekoladowe

Autor: suri

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1309

Dodano: 14.12.2010

Odsłon: 20768

polecam

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. blaszkę o wymiarach 24/36 cm wyłożyć papierem do pieczenia

  2. ciasto czekoladowe : margarynę razem z czekoladą roztopić w kąpieli wodnej,wymieszać,a następnie odstawić aby wystygła,Jajka ubić razem z cukrem i szczyptą soli.Dodać mąkę,kakao,proszek do pieczenia oraz dodać roztopioną czekoladę z margaryną,zmiksować,wyłożyć na blachę odkładając 1 szklankę ciasta

  3. masa serowa : ser zmielić ,jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym,dodać ser i mąkę,zmiksować.Masę serową wyłożyć na ciemne ciasto,na ser wyłożyć resztę ciemnego ciasta,obie masy można delikatnie wymieszać widelcem

  4. piec w temperaturze 180 - 200 stopni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

buniek100 13 lutego 2011 Ja mam ten przepis pod nazwą "Sernik Izaura":-)
Jest pyszne i wilgotne do ostatniego kawałka!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dexia 31 stycznia 2011 Piekłam to ciasto dzisiaj. Smakuje super:) tylko jeden błąd zrobiłam, zapomniałam dodać jogurt :) nie napisane jest w robieniu ciasta żeby dodać i nie dałam, choć ciasto miałam trochę gęste. pewnie z jogurtem byłoby lepsze, ale i tak jest rewelacyjne ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jablonka 23 grudnia 2010 Wczoraj piekłam:) góra wyszła sztywniejsza, niż u Ciebie. Mąż zawiózł właśnie do Teściowej, ponoć jej smakuje:) teraz piekę drugi raz. Góra chyba w końcu wyjdzie jak u Ciebie :) Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

suri 18 grudnia 2010 Piekłam go już w tortownicy o średnicy 28 cm,zawsze pod to ciasto daję papier do pieczenia,ponieważ łatwiej odchodzi mi od formy ale przypuszczam ,ze można również tradycyjnie posmarować margaryną i posypać bułką tartą.Piekę do momentu aż patyczek w nim zanurzony jest suchy

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jablonka 15 grudnia 2010 A! i czy można tradycyjnie nasmarować blachę margaryną i obsypać bułką tartą?? i czy proporcje podane przez Ciebie będą odpowiednie na tortownice o średnicy 26 cm?? jeśli nie to proszę o podpowiedź w zwiększeni proporcji. To moje początki....

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jablonka 15 grudnia 2010 Witam, jak długa powinno piec się to cudne ciasto?? chciałabym je zrobić na święta :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń