Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto śmietanowe na biszkoptach"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
Dno blachy wyłóż papierem do pieczenia, potem biszkoptami. Białka ubij na sztywno. Ubijając, syp cukier oraz cukier waniliowy. Wsyp budynie, wlej żółtka oraz śmietanę. Wymieszaj.
Przygotowaną masę wylej na biszkopty. Wyrównaj wierzch. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz 50 min w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Teresa Strużewska z Popielarni.</strong>Źródło: Bella Relaks