Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniec borówek zbliża się wielkimi krokami, więc to już pewnie ostatnie ciasto z tymi pysznymi owocami. Szybkie, ucierane, z dużą ilością borówek i kruszonką z chrupiącymi migdałami. Najprostsze, pachnące, ale takie są najlepsze.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 305
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 109
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 492
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 305
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 109
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 492
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, olej, szczyptę soli. Na koniec zetrzeć skórkę z połówki wyparzonej cytryny. Wszystko wymieszać do połączenia składników.
Borówki dokładnie opłukać, osuszyć na papierowym ręczniku, lekko posypać mąką. Z podanych składników zagnieść kruszonkę.
Podłużną keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto, na wierzchu ułożyć borówki, na to posypać płatki migdałowe i kruszonkę. Piec około 50 minut w 180 st (sprawdzać patyczkiem, czy już). Pięknie pachnie, świetne ze szklanką mleko na śniadanie:)