Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach i smak lata zamknięty w cieście. To ciasto przypomina mi okres dzieciństwa, kiedy to skoro świt biegłam na pole aby narwać świeżych truskawek. Piękne jest wspomnienie przebijających się przez drzewa czereśni promieni słonecznych. Ciasto proste a jakie pyszne!
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29317
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2752
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 154
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18685
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 723
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29317
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2752
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 154
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18685
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 723
Składniki
Margarynę (wcześniej wyjętą z lodówki- w temperaturze pokojowej) ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy po jednym jajku. Mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko. Dosypujemy partiami do margaryny i jajek (ciągle miksując). Na samym końcu dolewamy strużką olej. Masę wylewamy na wysmarowaną i oprószoną mąką tortownicę. Truskawki kroimy na połówki, czereśnie pestkujemy. Owoce wciskamy w masę. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 40-45 minut. Po upieczeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem.