Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z nadmiaru białek i świeżej mięty, która bardzo obrodziła powstało takie o to cudo do kawy :-) delikatne, puszyste, orzeźwiające ... połączenie mięty z czekoladą ... mniam :-)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 145
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1527
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 145
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1527
Składniki
Roztopić masło i przestudzić. Białka z solą ubić na sztywną pianę, następnie partiami dodawać cukier ciągle miksując. Dodać mąkę, pokrojoną dosyc drobno miętę, krople miętowe i ewentualnie barwnik, wszystko krótko zmiksowac tylko do połaczenia się składników. Wlać masło i wymieszać wszystko łyżką. Keksówkę (długość ok. 25 cm) posmarować masłem lub olejem, przelać masę. Piec ok. 40 minut w 175 stopniach. Lekko przestudzic i przełożyć na talerz.
Polewa: Czekoladę z olejem roztopić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić i polać ciasto.
Smacznego :-)