Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z czereśniami

Ciasto z czereśniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 561

Dodano:

Odsłon: 2519

Szybko i smacznie. Więcej na blogu: http://projectswithtaste.blogspot.com/

Składniki

  • 250 g margaryny (Kasia)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 (500 g) szklanki mąki pszennej do ciast
  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • czereśnie (świeże lub mrożone bez pestek)
  • tortownica
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Najpierw rozpuszczamy margarynę na patelni i studzimy. Świeże czereśnie trzeba dobrze umyć, osuszyć i wydrylować. Mieszamy ze sobą suche składniki (mąkę i proszek do pieczenia). Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy suche składniki i miksujemy wszystko ze sobą. Na końcu dodajemy margarynę i znowu miksujemy wszystko ze sobą na jednolitą masę. Gotową masę wlewamy do tortownicy, układamy czereśnie na masie i delikatnie je dociskamy. Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika (175 stopni) na 30 minut. Prosto i smacznie!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń