Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z czereśniami i truskawkami pod kruszonką

Ciasto z czereśniami i truskawkami pod kruszonką

Autor: Matematyczka

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 775

Dodano: 06.06.2011

Odsłon: 8825

Błyskawiczne, bardzo proste. Delikatnie słodkie, wilgotne, rozpływające się w ustach, z nuta owocową, pod pierzynką z kruszonki.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do miski wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier i cukier waniliowy i delikatnie wymieszać. Rozbełtać jajka i dodać je do mąki oraz resztę składników (maślanka, olej, olejek). Wymieszać wszystko do momentu połączenia się składników- ale nie na gładką masę- muszą być widoczne ''grudki''.

  2. Na kruszonkę: stopić masło, dodać cukier i mąkę - dokładnie wymieszać.

  3. Do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 24x28cm, wlać ciasto. Na wierzchu poukładać owoce i posypać kruszonką. Piec przez około 50-60min w piekarniku nagrzanym do 170 st.C.

  4. przepis z moimi modyfikacjami pochodzi ze strony : o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń