Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z kremem budyniowym

Ciasto z kremem budyniowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 565

Dodano:

Odsłon: 10446

Pyszne i łatwe

Składniki

  • biszkopt
  • 3, jajka
  • 9,40 dkg, mąki
  • 9,4 dkg, cukru
  • 3/4 łyżeczki, proszku do pieczenia
  • krem
  • 1/2 litra, mleka
  • 1, budyń waniliowy
  • galaretka, obojetnie jaka
  • 190 g, margaryny
  • owoc, np. banan
  • GÓRA
  • jedna dowolna galaretka
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywną pianę dodając żółtka i cukier. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i mieszamy drewnianą łyżka. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy na 180°C przez ok. 20 minut. Najlepiej sprawdzać wykałaczką czy ciasto jest suche w środku.

  2. KREM: Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Do gorącego wsypać galaretkę i dodać margarynę. Mieszać aż wszystkie składniki się połączą. Dodać pokrojone banany. Całość wylać na biszkopt i wstawić do lodówki na ok. godzinę.

  3. Na górę wylać tężejącą galaretkę.

  4. SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń