Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z musem czekoladowym"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 33
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 46
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 33
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 46
Składniki
Czekolady stop w kąpieli wodnej. Białka ubij na sztywno. Żółtka utrzyj na puszystą masę z 1/4 szklanki cukru pudru. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody.
Śmietanę ubij z resztą cukru pudru. 2/3 masy odłóż. Do żółtek dodaj 1/3 żelatyny, połącz. Dodawaj po łyżce czekolady, miksując. Dodaj białka i śmietanę, połącz. Masę wlej do małej blaszki.
Resztę śmietany i żelatyny połącz. Posmaruj mus. Schłodź.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie