Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite,łatwe do zrobienia,niedrogie,zadowoli znaczną część podniebień zarówno dzieci jak i dorosłych :)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 601
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 153
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 162
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 119
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 601
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 153
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 162
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 119
Składniki
Mąkę,żółtka z jajek, 2 łyżki cukru,margarynę i proszek do pieczenia utrzeć na jednolita masę.(ja robię to rękami)
Rabarbar obrać i pokroić w plasterki, truskawki oczyścić i podzielić na czwórki.
Blaszkę wyłożyć pergaminem i rozłożyć na niej ciasto mniej więcej równej grubości na całej powierzchni .Lekko podnosimy boki na ściankach blaszki.Zapobiega to wyciekaniu soku z owoców pod ciasto.
Wykładamy owoce na ciasto.
Białka ubijamy na sztywno,następnie dodajemy cukier i ubijamy na gładką masę.Wykładamy na owoce.
Na wierzch piany z białek kruszymy resztę pozostawionego ciasta (jak kruszonkę)
Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 200 stopni.Smacznego:)