Do góry

Desery Przepis na:

*Ciasto ze śliwkami *

*Ciasto ze śliwkami *

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 367

Dodano:

Odsłon: 35856

Proste, szybkie i niedrogie i po prostu pyszne :)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ubić pianę z białek, dodawać stopniowo cukier i dalej ubijać.

  2. Następnie kolejno dodawać żółtka, przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i na końcu dodać zarodki.

  3. Wyłożyć na blachę 28x23 na wierzch poukładać śliwki, oczywiście bez pestek. Piec w tem.180C 30-40 minut.

  4. W między czasie przygotować krem, proszek ubić ze szklanka mleka, dodać do niego ostudzoną i rozpuszczoną w 1 szkl. wody galaretkę , i tak przygotowanym kremem posmarować wierzch wystudzonego ciasta. Schłodzić w lodówce. Smacznego :)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dorcia41 19 lipca 2011 Annuar :) zarodki są po prostu zdrowe, ale myślę że jeżeli nie chcesz ich używać to możesz je zastąpić po prostu mąką ,tyle że smak już nie będzie ten sam, a połączenie śliwek z kremem mnie i moim bliskim i nie tylko bardzo smakowało, zresztą jak nie zrobisz to nie posmakujesz,pozdrawiam :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 18 lipca 2011 Ciekawi mnie to połączenie - śliwki z kremem tiramisowo-pomarańczowym... A te zarodki pszenne czemuś służą ? Można je czymś zastąpić ?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń